Παρασκευή 21 Σεπτεμβρίου 2012

Λαυρεωτική όπως… Μπιλμπάο!


Είναι δυνατόν η Αθλετικό Μπιλμπάο, που αγωνίζεται στην Πριμέρα Ντιβιζιόν της Ισπανίας, να έχει κάτι κοινό με την Λαυρεωτική που βρίσκεται στην Α’ ΕΠΣΑΝΑ και την Κυριακή θα αντιμετωπίσει τον Παλληνιακό; Και όμως υπάρχει κάτι, η επιμονή στην εντοπιότητα των ποδοσφαιριστών τους!

Η ομάδα του Λαυρίου έχει έναν βασικό στόχο, ανεξάρτητα σε ποια κατηγορία παίζει. Θέλει να στηρίζεται μόνο σε παίκτες της περιοχής, κάτι αντίστοιχο δηλαδή που συμβαίνει και στην Ισπανία με την Μπιλμπάο, η οποία έχει στο ρόστερ της μόνο Βάσκους και αγοράζει μόνο παίκτες με την συγκεκριμένη καταγωγή!

Μάλλον αυτό έχει στο μυαλό του και ο πρόεδρος της Λαυρεωτικής, Αντώνης Χασιώτης, ο οποίος έχει ξεκαθαρίσει σε όλους τους τόνους πως η ομάδα του πρέπει να στηρίζεται σε παιδιά της περιοχής. Σε συνέντευξη του άλλωστε πριν από περίπου έναν μήνα, με αφορμή την άνοδο στην Α΄ ΕΠΣΑΝΑ, δήλωνε: «Θέλω να σας πω ότι αυτή τη στιγμή, η ομάδα διαθέτει ανδρικό τμήμα που το απαρτίζουν 30 ποδοσφαιριστές και είναι όλοι Λαυριώτες, κι από τις ακαδημίες μας, στις οποίες μαθαίνουν ποδόσφαιρο 70 παιδιά.

Η επιτυχία της ανόδου μας στην Α’ κατηγορία ΕΠΣΑΝΑ, αποτελεί επιβράβευση της σκληρής δουλειάς που έγινε από τη διοίκηση, τον προπονητή και τους παίκτες. Στόχος της ομάδας μας είναι ένας και μοναδικός: Να αποτελείται η ομάδα αποκλειστικά και μόνο από παιδιά της πόλης μας. Να φτιάξουμε μια ομάδα δυνατή, που θα παίζει όμορφο ποδόσφαιρο και ο κόσμος που θα το παρακολουθεί και θα ευχαριστιέται. Βλέψεις για άνοδο δεν υπάρχουν, διότι τα έξοδα είναι τεράστια».


Δεν είναι τυχαίο πως και ο 28χρονος Κώστας Παπαδόπουλος που αποκτήθηκε φέτος το καλοκαίρι για να ενισχύσει την επιθετική γραμμή, φόρεσε την φανέλα της Λαυρεωτικής αφού πρώτα παντρεύτηκε και μετακόμισε μόνιμα στο Λαύριο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου