Κυριακή 23 Σεπτεμβρίου 2012

Ο... νόμος του Μπερτσιά! (Παλληνιακός –Λαυρεωτική 3-2)



Αυτός, ναι, ήταν Παλληνιακός!!! Το σημερινό τρίποντο με το οποίο η ομάδα του Σωκράτη Κιούρκου έκανε… σεφτέ στο φετινό πρωτάθλημα (3-2), ήταν ένα τρίποντο… καρδιάς και ψυχής κι αυτό έχει την μεγαλύτερη σημασία τη δεδομένη χρονική στιγμή… Πρωτεργάτης της μεγάλης επικράτησης ο Νίκος Μπερτσιάς, που αποδεικνύει ότι φέτος, θα επιβάλει τον… δικό του νόμο στους αντιπάλους!!!


Όταν λοιπόν βρίσκεσαι δύο φορές πίσω στο σκορ μέσα στο γήπεδό σου και χωρίς ο φιλοξενούμενος να είναι καλύτερος (απλά να εκμεταλλεύεται τις λίγες καλές στιγμές που του δημιουργήθηκαν) και εν τέλει να καταφέρνεις να κάνεις την ανατροπή, αυτό, αν μη τι άλλο, δείχνει πως η συγκεκριμένη ομάδα, έχει χαρακτήρα, κότσια, νεύρο, πίστη και φυσικά πολλές, μα πάρα πολλές δυνατότητες και αρετές!..
Ψυχάρες όλοι οι «κομάντος» του Κιούρκου, όσο κι αν «στράβωσε» (και αυτό) το ματς, πήραν στο τέλος τους τρεις βαθμούς (που τους άξιζαν) προσφέροντας τεράστια χαρά στο Παλληνιώτικο κοινό που έδωσε βροντερό παρών στις εξέδρες του γηπέδου της πόλης. Είναι μια νίκη και ψυχολογίας καθώς ήταν εμφανές πως τα παιδιά είχαν πολύ άγχος μετά το κακό ξεκίνημα κόντρα στη Σταμάτα και την ήττα με 3-1.
Η αναμέτρηση πάντως και σήμερα δεν ξεκίνησε με τους καλύτερους οιωνούς... Οι γηπεδούχοι μπήκαν στο ματς νωθροί και χωρίς να βρίσκουν τα πατήματά τους και δυστυχώς το πλήρωσαν αυτό, όταν σε μια φάση διαρκείας στα καρέ τους έπειτα από γέμισμα της μπάλας στην περιοχή από εκτέλεση φάουλ, ο Τζώρας βρέθηκε κερδισμένος των μονομαχιών και έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα για το 0-1 (15’).
Αυτό το τέρμα όμως, θα λέγαμε πως ξύπνησε τους παίκτες του Κιούρκου, οι οποίοι έπειτα πήραν μέτρα στο γήπεδο και πίεσαν τους αντιπάλους τους. Και στο 30’ έπειτα από γέμισμα του Πάσσαρη στην περιοχή, ο Καρακάσης που είχε προωθηθεί πήδηξε ψηλότερα από τους αμυντικούς της Λαυρεωτικής και με δυνατή καρφωτή κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 1-1.

Γκολ από το… πουθενά

Στην επανάληψη οι παίκτες του Κιούρκου μπήκαν πιο αποφασισμένοι για το γκολ της νίκης και είχαν την πρωτοβουλία στο παιχνίδι. Παρ’ όλα αυτά, σε μια φάση που δεν μύριζε γκολ, ένα λάθος στο χώρο της μεσαίας γραμμής, έδωσε το δικαίωμα στην Λαυρεωτική να γίνει επικίνδυνη και με μπαλιά στην καρδιά της περιοχής των γηπεδούχων, ο Μιχαηλίδης που πρόλαβε στην έξοδο τον Μπακόλα να κάνει στο 62’ το 1-2…

Ο Μπερτσιάς είχε τον τελευταίο λόγο…

Σε εκείνο το σημείο και παρ’ ότι το ματς είχε δρόμο ακόμα, πολλοί πίστεψαν ότι οι Παλληνιώτες θα έβλεπαν τον ίδιο εφιάλτη της πρώτης αγωνιστικής. Όμως ο Μπερτσιάς είχε άλλη άποψη για το ματς…
Ψυχάρα ο έμπειρος φορ του Παλληνιακού, πήρε την ομάδα στις πλάτες του και γύρισε τούμπα όλο το παιχνίδι. Αρχικά ξεκίνησε τη φάση της ισοφάρισης, «κόβοντας» πολύ ωραία την μπάλα και ανοίγοντας την άμυνα του αντιπάλου, με κατάληξη της όλης προσπάθειας, τον Σκεντούλη να εκμεταλλεύεται την αστάθεια του αντίπαλου πορτιέρο και να κάνει το 2-2 με εύκολο πλασέ εξ επαφής (στο 72’).
Δύο λεπτά έπειτα και προτού καλά - καλά να είχαν συνέλθει οι φιλοξενούμενοι, το πάθος του Μπερτσιά μίλησε για τα καλά! Πίεσε την άμυνα της Λαυρεωτικής και με υπερπροσπάθεια έκλεψε την μπάλα και βρέθηκε προ κενής εστίας για να βάλει ένα παλικαρίσιο τέρμα και να χαρίσει το πολύτιμο τρίποντο στην ομάδα του!!!

Ένα τέρμα που πανηγύρισε έξαλλα τόσο ο σκόρερ, όσο και όλη η οικογένεια του Παλληνιακού. Ήταν η επιβράβευση μιας συνολικής προσπάθειας, που χαρακτηρίστηκε από πίστη στην ανατροπή, μεγάλη θέληση και τεράστια ψυχικά αποθέματα.  

Ο σούπερ Μπερτσιάς (που ήδη έχει δύο γκολ σε δύο ματς!) με τον δυναμισμό του έβαλε το κερασάκι στην τούρτα και δικαιολογημένα τα πανηγύρια στο φινάλε αυτού του αγχωτικού ματς, που εν τέλει όμως, βρήκε ευτυχισμένους τους Παλληνιώτες…

ΠΑΛΛΗΝΙΑΚΟΣ: Μπακόλας, Αλβανός, Ρακιτζόπουλος, Πάσσαρης, Καρακάσης, Σιαδήμας, Μητσιάρας (75’ Κούσης), Μπούρας, Κούνας (55’ Σκεντούλη), Μπερτσιάς, Ζώκος (88’ Κοκκινάκης).
ΛΑΥΡΕΩΤΙΚΗ: Καραμολέγκος, Μακρής, Δρογγίτης (70’ Μιχαηλίδης Θ.), Παπαδημητρίου, Κωνσταντινίδης (46’ Μιχαηλίδη Δ.), Πάνου, Παπακωνσταντίνου, Τζώρας (88’ Κυριακάκης), Παπαδόπουλος, Δρούγκας, Λάππας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου